Heeft u een vraag of wilt u professioneel advies? Neem contact met ons op:

Referenties

Wat anderen over ons zeggen!

Dorpsstraat 137a, Zwaag

13 juli 2024

“Het team van Optima enorm bedankt, voor de goeie zorg en afhandeling van de verkoop van het huis van mijn ouders. Het was mooi om te zien, met hoeveel passie en deskundigheid jullie je vak uitoefenen. Voor ieder die een woning wil aankopen of verkopen, Optima is een echte aanrader.”

Oosterblokker 158, Oosterblokker

12 juli 2024

“Het contact en advies was goed. De verkoop van het huis is prima gegaan. Ik ben zeer tevreden en raad Optima aan iedereen aan.”

Westerblokker 83, Blokker

2 juli 2024

“Rick en Judith van Optima makelaardij hebben ons zeer goed geholpen, goed advies en er werd snel gehandeld. Heel erg behulpzaam, we zijn dik tevreden met het passende advies en hulp die we hebben gehad met de aankoop van deze woning. Reageert en schakelt snel, fijne communicatie, konden met al onze vragen terecht en duidelijk over de gang van zaken. Ik zou Optima makelaardij aan iedereen aanbevelen, nogmaals bedankt!”

Florastraat 57, Blokker

1 juli 2024

“Ik zou Optima makelaardij aan iedereen aanbevelen! Het hele team heeft ons goed geholpen Rick, Judith en Laura jullie zijn allemaal toppers die het vak zeer goed verstaan. Het begon bij een waarde bepaling voor onze eigen woning, gevolgd door aankoopbemiddeling, taxatie en verkoop van onze woning. We zijn goed op de hoogte gehouden met betreft de gang van zaken. Er is met ons mee gedacht en stonden open voor onze vragen en wensen. Afspraken werden nagekomen en afgewikkeld, er werd stap voor stap gecommuniceerd… kortom helemaal top, een dikke 10! Rick, Judith en Laura super bedankt!”

Bangert 1, Zwaag

18 juni 2024

“Wederom heeft Optima onze woning mogen verkopen. Het gehele traject is opnieuw zeer netjes geregeld en we zijn compleet ontzorgd. Advies en kunde staan hoog in het vaandel bij Optima. Door gedrevenheid en passie voor het vak hebben ze ons zelfs vanaf de zijlijn geholpen en geadviseerd bij de aankoop van onze nieuwe woning. Voor de volle 100% adviseer ik Optima Makelaardij aan bij een ieder die zijn woning wil verkopen, of aankopen. Ga vooral zo door Optima!!”

Houtzaagmolen 221, Hoorn

23 mei 2024

“Rick en Judith hebben we leren kennen als zeer aangename mensen met een duidelijke visie op zaken. Rick heeft voor ons een waardebepaling uitgevoerd, terwijl Judith fungeerde als onze verkopend makelaar. Het hele proces is voortreffelijk verlopen. Ons huis was al binnen twee dagen verkocht. Ze hielden ons continu op de hoogte en we konden alles volgen via een WhatsApp-groep.”

Breeuwer 65, Hoorn

15 mei 2024

“wij hebben Judith (Optima) leren kennen bij een bezichtiging van een huis, dit huis was het helaas niet geworden maar wij hadden wel direct een heel goed gevoel bij haar als makelaar. Hierna heeft Judith ons geholpen als aankoopmakelaar en hierna hebben wij met haar hulp ons droomhuis wel kunnen aankopen! Hierna moest ons huidige huis in de verkoop en ook hier is Optima verkoopmakelaar voor geweest. Alles was mega snel en goed geregeld. Alles was in goed overleg, we werden overal direct van op de hoogte gehouden, heel tevreden met de erg goede en snelle verkoop van ons huis! Wij zouden iedereen Optima aanbevelen!”

Dorpsstraat 111, Zwaag

3 juni 2024

“Dit zijn toppers! Eerlijk, betrouwbaar en duidelijk. Goede en snelle communicatie. Er wordt een app-groep aangemaakt waarop iedere vraag of mededeling gemeld kan worden en waar heel snel een antwoord op komt. Maar ook telefonisch en persoonlijk is bovenstaande van toepassing. Kortom; wij raden iedereen Optima Makelaardij aan.”

Karveel 48, Hoorn

12 april 2024

“We zijn ontzettend blij met onze keuze voor het team van Optima. Vanaf het eerste contact t/m de verkoop zijn we enorm goed geholpen. We werden via een speciaal voor ons ingestelde app continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Na elke bezichtigingsronde werden we gebeld over de voortgang. Dank Rick, Judith en Laura! Kortom: zoek je een makelaar, kies dan voor Optima!”

Irishof 1, Zwaag

7 mei 2024

“Goede service, snel en duidelijk. De woning was binnen een week verkocht. Heldere afspraken en snel schakelen. Aanrader! Wij bedanken Optima makelaardij voor hun deskundigheid en snelle verkoop van ons huis. Bedankt nogmaals daarvoor.”

Han Hoekstrahof 10, Hoorn

5 maart 2024

“Goed contact, keurige presentatie en huis is snel verkocht. We zijn overal volledig van op de hoogte gehouden. Veel meer wensen hebben wij niet”

Hazeweel 7, Zwaag

15 april 2024

“Judith heeft ervoor gezorgd dat de verkoop van onze woning zeer vlot en goed verliep. Het contact met Judith en haar collega's was goed. We werden goed op de hoogte gebracht van de vorderingen en het verloop van de verkoop.”

Rietsikkel 5, De Goorn

19 december 2023

“Het contact met makelaar was erg prettig. We zijn goed geholpen en zeer tevreden. Dankbaar voor de goede hulp en begeleiding bij de verkoop.”

Wieken 63, Avenhorn

13 december 2023

“Ze hebben ons goed begeleid en alles is snel verlopen! Ze nemen goed te tijd voor je, reageren snel en komen hun afspraken na!”

Han Hoekstrahof 166, Hoorn

27 december 2023

“Een super fijne begeleiding door team Optima Makelaardij heeft er voor gezorgd dat mijn woning binnen een week was verkocht voor een mooie prijs, chapeau !”

Gedempte Appelhaven 20, Hoorn

5 december 2023

“Al eerder verkocht en aangekocht via optima. Deskundigheid staat voorop. Eerlijkheid over aankoop en verkoop. Goede begeleiding. Heel tevreden”

Albert van Damstraat 34, Zwaag

27 mei 2024

“Fijn contact met de makelaar. Duidelijkheid. Zaken worden snel opgepakt. Met vragen kan je altijd terecht. Huis snel en goed kunnen verkopen.”

Cees Buddingh'hof 85, Hoorn

4 september 2023

“Sinds ik besloten had om mijn huis te verkopen en contact met Optima had opgenomen begon het balletje in sneltrein vaart te lopen. Duidelijke afspraken wanneer wat gedaan zou worden en tijdens de verkoop hielden ze me goed op de hoogte. Goede communicatie en erg vriendelijk. Ik zou ze iedereen aanbevelen.”

John Raedeckerhof 180, Hoorn

23 augustus 2023

“Optima Makelaardij heeft voor ons voor een hele vlotte verkoop van ons huis gezorgd. Ze waren zeer snel in contracten opstellen en dergelijke, prettige en heldere communicatie. Dit heeft voor ons voor een hele prettige en snelle afhandeling van de verkoop van ons huis gezorgd.”

Rietzanger 22, Hoorn

22 augustus 2023

“Contact met de makelaar verliep heel erg goed. Ze zijn vrijwel altijd bereikbaar en je krijgt snel informatie of hulp.”

Bertus Aafjeshof 155, Hoorn

10 juli 2023

“Perfecte begeleiding van A tot Z door Dennis en Rick. Een goed onderbouwd plan van aanpak tot aan de succesvolle verkoop. Kortom, professionals pur sang!”

Pinksterbloem 33, Zwaag

2 april 2024

“Fijne communicatie. Optima is goed bereikbaar per mail en telefonisch. Optima geeft deskundig advies en mijn vragen werden snel beantwoord. Zij komen hun afspraken na. De onderhandeling verliep vlot en soepel. Het resultaat mag er zijn, een nieuw woning!”

Han Hoekstrahof 101, Hoorn

13 juni 2023

“Optima Makelaardij is absoluut een aanrader! Ze zijn toegankelijk, betrouwbaar en de communicatie verloopt uitstekend en efficiënt. Ze houden je snel en regelmatig op de hoogte van de voortgang.”

Pennekamplaan 37, Oosterblokker

18 april 2024

“Dankzij het netwerk van Optima is de woning onderhands verkocht met een zeer tevreden verkoper en koper! Bedankt voor de top service en vakkundige afhandeling!”

Goudreinetlaan 22, Blokker

19 juni 2023

“Zeer professioneel. Juiste kennis van de buurt en vooral de markt. Snel handelen wat super fijn was. Zeer aan te raden als je je huis wilt verkopen. Een top team!”

Renoirhof 76, Hoorn

15 mei 2023

“Een prettige ervaring voor ons bij Optima Makelaardij! Meedenkend en snel bereikbaar. Transparant en afspraken konden ook ‘s avonds plaatsvinden wat met werk fijn gecombineerd kon worden. Met zowel de koop als verkoop van de woning met Optima samengewerkt en dat zouden we zo weer doen!”

Elbaweg 52, Hem

2 mei 2023

“Prima contact via app en telefonisch. Communicatie praktisch en duidelijk. Geen gedoe. Goede samenwerking tussen makelaar en backoffice.”

Jan Ooms Pieterszoonstraat 18, Scharwoude

25 augustus 2023

“Prettig contact en een fijne samenwerking. Makelaar makkelijk en goed te bereiken en hield ons op de hoogte van de gang van zaken.”

Jan Bronnerhof 30, Hoorn

2 mei 2023

“Optima makelaardij heeft ons heel kundig, goed en bovenal snel geholpen. De kennis die ze hebben over de lokale markt is echt een goed pluspunt, vandaar dat ze de woning voor een eerlijke prijs op de markt kunnen zetten. Wij raden het iedereen aan om met Optima Makelaardij in zee te gaan. De service & deskundigheid van Judith en Rick is alles wat je nodig hebt bij de verkoop van de woning!”

Zuiderdracht 7, Oosterblokker

12 mei 2023

“Een makkelijk bereikbare makelaar, die meteen al goed gedocumenteerd op een eerste gesprek kwam. Actief, direct en goed kunnen luisteren. Wij zijn heel tevreden en kunnen Optima Makelaardij aan iedereen aanbevelen.”

Aankoop Karveel 77, Hoorn

5 april 2023

“Zeer blij met de hulp van Optima Makelaardij en goed geholpen door Rick bij de aankoop van mijn nieuwe woning (hij checkt alles). Ik moest er even op wachten, maar zaterdag eindelijk verhuizen en dan genieten van m’n nieuwe huis! Aankoopmakelaar nodig? Je bent hier zeker aan het goede adres!”

Dijkgraaf 112, Zwaag

5 maart 2024

“We zijn goed meegenomen in het verkooptraject en er was regelmatig contact indien nodig. De makelaar is flexibel, toegankelijk en helder in de communicatie. Prettig om mee samen te werken.”

Zuiderdracht 17, Oosterblokker

5 april 2023

“Wat een goed team zijn Judith en Rick! De communicatie liep meteen perfect en de no-nonsense benadering is ook erg prettig. Je krijgt een reële voorstelling van zaken over o.a. de verkoopprijs en er worden geen gouden bergen beloofd. De verkoop is precies verlopen zoals vooraf geschetst. Een groot voordeel is dat er ook veel bouwkundige kennis aanwezig is, ook omtrent bouwmaterialen en dat kunnen zij bij een specifieke nieuwbouwwoning als de onderhavige ook goed naar voren laten komen. Een volgende keer weet ik Optima zeker weer te vinden!”

Wierdijk 157, Zwaag

22 mei 2023

“Optima Makelaardij hebben wij ervaren als snelle schakelaars, goede meedenkers en erg toegankelijk. Daarnaast communiceren zij fijn door bijvoorbeeld snel updates te geven over de status van voortgang van het online zetten op Funda, het aantal bezichtigingen of een verslag van de bezichtigingen. Wij zouden Optima zeker aanraden!”

Lage Hoek 64, Zwaag

16 mei 2023

“Erg tevreden met Optima makelaardij. Het contact ging erg soepel en onze vragen werden altijd direct en volledig beantwoord.”

Coxlaan 4, Blokker

10 mei 2023

“Rick, maar zéker ook de rest van het team, is zeer betrokken. Lokaal bekend en ook niet te beroerd om een stapje extra te zetten. Het contact was goed en zonder poespas. Geen praatjes dus, maar duidelijke informatie op het juiste moment. Precies wat je nodig hebt voor de verkoop van je huis, er komt immers al genoeg bij kijken.”

Rietveen 48, Wognum

17 januari 2023

“Zeer betrokken en no-nonsense makelaarskantoor. Duidelijke kennis van de markt, waarbij de uiteindelijke vraagprijs uitstekend is afgestemd in een zeer wisselende markt. Open en transparant over mogelijkheden en kosten in aanloop naar de opdracht, maar evenzo in het kader van bezichtigingen en biedingen. Zet alle mogelijke kanalen in om tot een goed resultaat te komen. Een verademing als je gewoon goed je huis wilt verkopen.”

Poolster 69, Hoorn

3 april 2023

“Ik heb ontzettend fijn contact gehad met Judith, professioneel en betrokken. Een prettige begeleiding tijdens zowel in de aankoop en verkoop van mijn woning. Er werd meegedacht en advies gegeven waar nodig. Bedankt”

Dorpsstraat 296, Zwaag

21 maart 2024

“Tussen het 1e gesprek met waardebepaling en dat het daadwerkelijk in verkoop stond zat ongeveer 1,5 week. We werden na elke bezichtiging telefonisch op de hoogte gebracht over hoe het was gegaan. Via een groepsapp werden de kijkafspraken doorgegeven en updates doorgestuurd. Een fijn team heeft Rick om zich heen. Het maakt echt niet uit wie er met kopers komt kijken. Iedereen bij Optima is op de hoogte en weet wie je bent.”

Han Hoekstrahof 48, Hoorn

21 december 2022

“Optima is een makelaars kantoor wat ik een ieder zou aanbevelen. De kennis en eerlijk/betrokkenheid van het team van optima is top!”

Westfriese Hof 173, Hoorn

28 november 2022

“Door het persoonlijke contact en kundige advies van het gehele team is de verkoop vlot en soepel verlopen. De heldere communicatie heeft er voor gezorgd dat wij, zelfs in deze moeilijke markt, onze woning naar tevredenheid hebben kunnen verkopen.”

Gravenstraat 50, Hoorn

6 januari 2023

“Heel prettig. Korte lijnen en bij elke vraag die ik had kon ik terecht. De deskundigheid van heel Optima is fijn. Ze hebben verstand van zaken”

Adriaen Boomstraat 3, Hoorn

23 november 2022

“Optima was altijd bereikbaar en reageert direct. Daarnaast vonden wij het zeer prettig dat de aankoopbegeleiding als een gratis service werd gegeven door Optima.”

Kamille 22, Zwaag

24 maart 2023

“Goede en duidelijke communicatie, Werd overal op de hoogte van gehouden. En voor vragen, was hij dag en nacht bereikbaar”

Chrysantenhof 1, Zwaag

10 februari 2023

“Hele fijne contacten met het team van Optima. Continu werd je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, reacties nav bezichtigen en plannen om in de veranderende markt toch je huis te verkopen! Bedankt voor jullie hulp!”

Volder 67, Hoorn

17 oktober 2022

“Bedankt voor de uiterst vriendelijke en deskundige begeleiding. Was heerlijk om met Rick Schouten en Judith zo samen te werken. We doen het snel nog een keer????”

Jan Doustraat 31, Zwaag

19 april 2023

“Heel kort samengevat, gewoon de beste makelaar in de regio! Elke euro meer dan waard. Echte vakmensen zijn het in het team van Optima, volgende keer zou ik ze 100% zeker weer uitkiezen”

Hendrik Potstraat 10, Zwaag

1 februari 2023

“Dankzij Optima Makelaardij vertegenwoordigd door Rick Schouten en Judith Wijnker is voor ons het moment gekomen om uit de hectische periode te stappen van verkoop en koop. Zo top als zij werken is een contrast met menig andere makelaar die ons pad heeft gekruist. De steun, uitleg en begrip is bij Optima ongekend. 3 maal is scheepsrecht. Wij gaan ons geluk tegemoed en gunnen jullie daarbij al het geluk privé en zakelijk. Groetjes Petra & Gilbert”

Spant 69, Hoorn

23 augustus 2022

“Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Rick en Judith van Optima. Vooraf gaven zij een realistisch beeld van de mogelijkheden en het hele proces is dankzij hen soepel verlopen.”

Streekweg 298, Hoogkarspel

7 juni 2022

“Zakelijke, reeële benadering, geduldig, ongecompliceerd en immer een heldere communicatie. Van dik hout zaagt men planken bij Optima. Judith & Rick, Dank voor het ontzorgen! Perfect geregeld allemaal.”

Saffier 4, Hoorn

18 juli 2022

“Goede ervaring met Optima Makelaardij. Judith en Rick hebben ons prima geholpen en begeleid bij de verkoop van ons huis. Uitstekende bereikbaarheid en duidelijke/vlotte communicatie via telefoon en WhatsApp. Ook de adviezen voorafgaand aan en tijdens de verkoop waren goed. Tijdens de verkoop en bezichtigingen werden we continue op de hoogte gehouden van de status. Mede door het snel schakelen van makelaar is woning ook snel verkocht.”

Heemraad 54, Zwaag

6 september 2022

“De samenwerking en het contact met Rick was super! Hij heeft ons goed geholpen in het verkooptraject. De communicatie was transparant en de adviezen waren duidelijk en realistisch. Gewoon top!”

Duiker 15, Grootebroek

29 april 2022

“Er was fijn contact en er werd snel gehandeld wanneer dit vereist was om te doen. Zeker aan te bevelen!”

Oosterblokker 69, Oosterblokker

15 maart 2023

“Prettige communicatie. Vlotte informatie over verkooptraject, kijkers, biedingen en afronding. Prima brochure gemaakt ook.”

Boterbloem 16, Zwaag

6 september 2022

“Wij zijn erg tevreden over team Optima. Als aankoop makelaar is Rick naar meerdere huizen met ons mee geweest. Hij heeft veel bouwtechnische kennis en is altijd op de hoogte van de huidige markt. Hierdoor hebben wij ons droomhuis gekocht! Van begin tot eind zijn wij goed begeleid met de verkoop van ons huis. Ze zijn erg professioneel, vriendelijk en altijd goed bereikbaar. Wij hadden het volste vertrouwen in de verkoop van ons huis door Rick en Judith.”

Breeweid 10, Hoogkarspel

12 april 2022

“Tijdens de verkoop van de woning zijn we goed begeleid door Rick en Judith. Altijd snel met reactie bij vragen en goed advies tijdens het traject. Heel erg bedankt!”

Oude Hoornseweg 6, Wognum

6 mei 2022

“Judith is fijn om mee samen te werken. Ze kon niet bij onze bezichtig aanwezig zijn, maar heeft later die week zelf het huis bezichtigd. Ook bij het papierwerk hebben we weer veel steun gehad aan Judith van Optima Makelaardij.”

Oosterblokker 104, Oosterblokker

25 april 2022

“Optima makelaardij is flexibel, vriendelijk en toegankelijk. Wij hebben de samenwerking als prettig ervaren.”

Timothee 16, De Goorn

13 januari 2022

“Het contact verliep heel soepel. Reageert snel en is goed bereikbaar. We hadden elke keer goed overleg voor we echt een bod gingen uitbrengen en ze was daar ook heel eerlijk in. We lagen lekker op één lijn. Nooit verwacht zo snel een huis te kopen en dat lukte echt niet zonder onze makelaar! We hadden nooit verwacht dat een makelaar zoveel voor je uit handen kan nemen en het allemaal zoveel makkelijker kan maken. Het is voor een starter allemaal al moeilijk en nieuw genoeg! We zijn heel blij met onze makelaar en zouden haar zeker bij iedereen aanraden.”

De Eland 10, Oosterblokker

17 januari 2022

“Onwijs bedankt voor jullie betrokkenheid bij de verkoop van onze woning! Jullie gaven ons advies, openheid en vertrouwen wat resulteerde in een fantastische verkoop binnen 4 dagen!”

Fruitlaan 22, Zwaag

22 augustus 2022

“Begeleiding en bemiddeling ging boven verwachting, heb een zeer positief beeld en goed gevoel over gehouden aan optima makelaars. Het hele team was zeer betrokken en op de hoogte van de gang van zaken zodat je snel geholpen werd bij plotselinge ontstane vragen.”

Beeldsnijderpad 3, Zwaag

19 augustus 2022

“Contact met de makelaar verliep heel soepel. Ze wisten precies wat onze wensen waren en probeerde daar ook heel goed op in te spelen qua woningaanbod en ook bij de verkoop van ons huis. Wij zijn zeer tevreden over Optima en raden ze ook zeker aan.”

Kaap Hoorn 30, Hoorn

8 maart 2022

“Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Wij zijn erg blij geweest met de kennis en kunde van Judith van Optima. Ze heeft heel veel contact gehad met de verkopende partij en hun tussenpersonen. Tijd die wij er niet in konden steken. Na elke vordering kregen we weer een update van de gang van zaken. Heel fijn hoe zij zelf acties oppakt en afrond. Topper!”

Eenhoorn 154, Oosterblokker

7 januari 2022

“Beste Rick, Judith en Laura, Super bedankt voor de goede en deskundige begeleiding bij de verkoop van onze woning. Het verliep niet geheel vlekkeloos maar Rick heeft het uiteindelijk super goed voor ons opgelost en geregeld. Wij zouden iedereen Optima makelaardij aanbevelen. Ga zo door toppers”

Lage hoek 136, Zwaag

4 mei 2022

“Topmakelaar zonder poeha! Voor de 2de maal kozen wij voor Optima. Andere tijden om te verkopen, maar nog steeds het fijne, persoonlijke contact. Er werd geluisterd naar onze wensen en inbreng zoals bijv. het vaststellen van de vraagprijs. Hierin werd er over de verwachtingen over en weer helder en eerlijk gecommuniceerd. Verder verliep de communicatie soepel en laagdrempelig. Wij zijn ontzettend blij om een, toch spannende verkoopperiode, fijn af te kunnen sluiten, dankzij jullie!”

Clara Wichmanntuin 1, Heerhugowaard

26 oktober 2021

“Kundige begeleiding door het team van Optima bij de verkoop van onze woning. Korte en snelle communicatielijnen waardoor de verkoop prettig is verlopen en snel is afgerond. Altijd bereikbaar voor vragen en een snelle reactietijd. Zeer tevreden over de verkoop.”

Mandrill 39, Wognum

20 oktober 2021

“Altijd bereikbaar, goede kennis van markt en staat van huizen, onderhandelen en communicatie is top!”

Appelhaven 15, Hoorn

2 december 2021

“Rick is een zeer kundige makelaar, heeft veel technische kennis en weet goed wat er speelt op de markt. Ik kan je Rick van Optima Makelaardij zeker aanraden als (aankoop)makelaar, het is erg fijn om iemand er bij te hebben met verstand van zaken en die voor jouw belangen opkomt.”

Schouwmeester 42, Zwaag

25 april 2022

“Het was fijn dat mijn man en ik samen in een app groep zaten met de makelaar en medewerkers van Optima. Er kwam vlot reactie op vragen. Door de gekke markt was een inschatting maken lastig en moet je ook een beetje mazzel hebben met de kijkers. Wij zijn tevreden over de prijs kwaliteit verhouding.”

Havenweg 47, Schellinkhout

21 juli 2021

“Prettige en heldere communicatie. Echt een makelaar die met je meedenkt in de toch wel drukke periode. Goed bereikbaar en het persoonlijke contact vonden wij ook erg prettig.”

Smetanahof 17, Hoorn

11 oktober 2021

“Dit is ons tweede huis dat wij verkocht hebben met behulp van Optima. Bij het eerste huis waren wij enthousiast over de flexibiliteit, open houding en no-nonsense mentaliteit van de (toen nog startende ondernemer) Rick. Wij zijn blij te kunnen melden dat diezelfde kwaliteiten nog steeds van toepassing zijn en ook overduidelijk van toepassing zijn op de (voor ons nieuwe) collega Judith! Allebei; bedankt voor de service en ga vooral zo door!”

Lage Hoek 5, Zwaag

3 januari 2022

“Dit is voor ons de tweede woning die wij verkopen via Optima Makelaardij en ook nu zijn wij weer zeer tevreden!! Goede en duidelijke communicatie! De verkoop van ons huis prima verlopen! Rick en Judith zijn toppers! Fam. Moerman”

Gerard den Brabanderhof 35, Hoorn

20 juli 2021

“Wij zijn aangenaam verrast door de korte communicatielijnen en de fijne samenwerking met Rick en Judith. Ons huis was binnen twee dagen verkocht! De gehele begeleiding is helder, prettig en er wordt goed met ons als verkopende partij meegedacht. We zijn erg enthousiast over dit kantoor en raden jullie dan ook met klem aan.  Daar wij naar het buitenland verhuizen zullen wij helaas geen zaken meer doen, mocht dit anders zijn geweest waren jullie zeker ook voor een aankoop een betrouwbare partij.”

John Raedeckerhof 131, Hoorn

28 mei 2021

“Wij zijn erg tevreden. Vriendelijk, eerlijke voorlichting en goede zakelijke afhandeling. Kortom wij zijn tevreden. Huis was super snel verkocht!”

John Raedeckerhof 144, Hoorn

19 mei 2021

“Vorig jaar al contact met Rick gehad voor een taxatie en verkoop woning. Rick kent de markt en heeft ons in onzekere tijd vakkundig advies gegeven waardoor we hebben gewacht met de verkoop van het huis tot het laatste moment zodat we meer uit ons huis hebben kunnen halen. Tijdens kijkdagen op de hoogte gebracht via groepsapp zodat we precies wisten wat er te wachten stond en wat er van ons verwacht werd. Fijne communicatie zonder poespas.”

Verhuur Zandsteen 121, Hoorn

18 mei 2021

“Een top team dat Optima! Rick en Judith hebben ons super geholpen. Staan altijd klaar! Een aanrader!”

Kolk van Dussen 5, Zwaag en Hendrik Potstraat 12, Zwaag

6 oktober 2022

“Met hulp van Optima Makelaardij hebben wij een prachtige woning aangekocht in de Bangert Oosterpolder. Maar aankoop betekend ook verkoop. Aangezien wij van twee woningen naar één nieuwe woning zijn gegaan, aan Optima de taak om twee woningen op korte termijn te verkopen. Het opzetten van het verkoop traject voor beide woningen was op korte termijn geregeld en de woningen waren beide binnen één week verkocht. De communicatie verliep soepel en snel zowel via de mail, de app of telefonisch. Wij zijn daarom erg blij met onze makelaarskeuze voor Optima en zouden hun bij een aankoop/verkoop in de toekomst zeker weer benaderen. Nogmaals dank aan het hele team van Optima!”

Hondsdraf 72, Zwaag

13 december 2021

“Wij zijn zeer te vreden met Optima makelaardij, van A tot Z is alles goed geregeld, ze staan altijd voor je klaar, als je vragen hebt of hulp nodig hebt, echte toppers! Keep the good work!”

Zandsteen 28, Hoorn

29 april 2021

“Wij zijn erg tevreden over team Optima. Van begin tot eind zijn wij goed begeleid. Erg professioneel en zij zijn goed op de hoogte van de huidige markt. Vertrouwen is iets waardevols en dit kun je zeker overlaten aan Optima. Wanneer wij vragen hadden, dan waren zij altijd bereikbaar. Al meerde mensen uiy onze vriendengroep zijn uitstekend geholpen. Echt een aanrader.”

Johannes Poststraat 19, Hoorn

5 mei 2021

“Optima Makelaardij is een echte aanrader. Makelaar Rick heeft verstand van zaken en is goed op de hoogte mbt de markt. Voorafgaand krijgt men duidelijke en eerlijke info inzake het proces en afhandeling. Indien er dan verder nog informatie te verstrekken is, wordt je snel en duidelijk geïnformeerd. Uitstekend gedaan Rick en het gehele team.”

Essinglaan 14, Oosterblokker

19 november 2021

“De verkoop is snel en deskundig verlopen. Door de makelaar zijn we vooraf duidelijk en volledig geïnformeerd over het gehele proces. Onze vragen tussendoor zijn steeds vakkundig beantwoord. Kortom voor vakkundige en optimale ondersteuning bij de verkoop van je woning moet je bij Optima zijn.”

Leemhorststraat 27, Hoorn

31 maart 2021

“Rick heeft voor ons meerdere huizen verkocht. Hij is doelgericht, no nonsence en succes verzekerd! Hij kent de markt op z'n duimpje!”

De Eenhoorn 27, Oosterblokker

18 februari 2021

“Goede begeleiding, je wordt van alles op de hoogte gehouden, de samenwerking was perfect. Een makelaar die wij aanbevelen.”

Verlaatsweg 25, Spierdijk

22 december 2020

“Voor uw aankoop en verkoop van een huis raden wij aan ,optima makelarij te benaderen . Dit is een dynamische groep mensen, die voor u gaan . Zij beschikken over over deskundigheid , een luisterend oor, kortom verstand van zaken en zijn zeer prettig in de omgang . Wij zijn hierover zeer tevreden , een aanrader .”

Westerblokker 120, Blokker

19 januari 2023

“Het was perfect. Goed overleg korte lijntjes. Mensen met passie voor hun werk die weten wat ze doen met verstand van zaken. Heel tevreden Aanrader”

Verhuur Zandsteen 57, Hoorn

19 februari 2021

“Wij zijn zeer tevreden over Optima Makelaardij. De communicatie was heel goed en bij vragen kregen wij gelijk antwoord en Optima Makelaardij denkt met je mee. Wij bevelen deze makelaar zeker aan.”

Wierdijk 152, Zwaag

11 november 2021

“De makelaars van Optima Makelaardij zijn hele vriendelijke mensen met veel kennis van zowel de (lokale) markt als (de staat van) huizen zelf. Ze hebben ons enorm goed geholpen bij de verkoop van ons huis; we hebben hun adviezen blind opgevolgd, zij waren altijd bereikbaar, zelfs voor de kleinste vragen en communiceerden erg duidelijk. Bovendien zijn ze flexibel, waardoor er veel mogelijk is. Het zijn toppers en wij zouden ze aan iedereen aanbevelen, voor zowel de verkoop als aankoop van huizen!”

Refter 39, Blokker

19 november 2020

“Het contact is ons goed bevallen goed bereikbaar en altijd goed advies/antwoord op onze vragen. Ons huis was snel verkocht omdat ze weten wat er op de markt speelt en dat bovenop zitten. Wat ons betreft is Optima een aanrader!!”

Pieter Koppesstraat 49, Spierdijk

11 januari 2021

“Optima makelarij zou ik aanbevelen omdat T zeer prettig samenwerken is met dit bedrijf . De zaken worden van A tot Z goed geregeld. Een team waar je op kunt bouwen . Jong dynamische en betrouwbaar . Een aanrader dus .”

Ravenstraat 29, Schellinkhout

8 oktober 2020

“Goede communicatie, helder in zijn afspraken. Dringt je niets op. Kijkt en luistert goed naar verkoper. Zorgt dat alle bezichtingen in enkele dagen geregeld worden, erg prettig.”

Italiaanse Zeedijk 39, Hoorn

10 november 2020

“Tweede keer dat Optima onze woning heeft verkocht. Wederom fijne service en alles gedaan voor een soepele verkoop. Naar aanloop van de verkoop goed geadviseerd hoe we de woning in de markt zouden zetten. Alle bezichtigingen op twee dagen gepland en goed contact gehouden met potentiële kopers. Aanrader!”

Pompsteeg 12, Hoorn

31 juli 2020

“Rick heeft vanaf dag één professioneel en goed gezorgd voor een vlotte verkoop van de woning. Naast zijn service als makelaar heeft hij tevens gezorgd voor de inrichting en goede foto's voor de online presentatie. Als er tussentijds dingen waren zoals een bouwkundige keuring of iets dergelijks zorgde Rick ervoor dat ik niet zelf bij de woning aanwezig hoefde te zijn maar dat hij er was. Al met al top service en een fijn persoon om mee te werken.”

Astronautenweg 20J, Hoorn

21 juli 2020

“Optima makelaardij (Rick) heeft ons op een zeer professionele maar toegankelijke manier geholpen. Rick was duidelijk, had een goede strategie en heeft zelfs geholpen om de woning aan te kleden met meubels. Alles verliep soepel en wij als klant hadden geen zorgen. Een echte aanrader!”

Boomgaarden 6, Blokker

26 oktober 2020

“Rick komt hier uit de buurt en kent deze dus als zijn broekzak. Hij houdt het lokale aanbod scherp in de gaten, we gingen hierdoor zelfs onverwachts eerder de markt op. Ook is hij zeer prettig in de omgang, korte lijntjes (bijv whats-app groep met daarin de dag/tijd van bezichtigingen), even een snel belletje na de bezichtigingen over de stand van zaken. Erg duidelijk in wat we van hem mochten verwachten en wat van ons werd verwacht.”

Korenmarkt 9, Hoorn

9 juli 2020

“Rick Schouten is een 'no- nonsense'- makelaar met een zeer reële kijk op de huizenmarkt. Dit leidde tot een snelle verloop van mijn huis, ook door de doelgerichte en snelle communicatie tussen Rick, koper en verkoper. Mede door zijn kundigheid en enthousiaste houding kan ik terugkijken op een fijne samenwerking.”

Wagenaarstraat 24, Blokker

30 september 2020

“Optima Makelaardij is kundig, accuraat, vriendelijk, goed en snel in de communicatie. Kortom Rick is een fijne makelaar!”

Florastraat 11, Blokker

24 juni 2020

“Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Optima makelaardij te werk gaat. Optima Makelaardij heeft in een zeer kort tijdsbestek ons huis verkocht en wij hebben de samenwerking erg prettig ervaren.”

Prins Willem Alexanderstraat 4, Blokker

9 juni 2020

“Contact met Rick is prima! Korte lijntjes en dus snelle reactie via de app. Is flexibel en netjes, kortom een prima makelaar!”

IJsvogel 107, Blokker

29 april 2020

“We zijn gestart met het voeren van goede gesprekken om te kijken hoe we dit gingen aanpakken. Daarna kwam de uitvoering. Mooie brochure en goede vindbaarheid op internet waardoor er voldoende belangstelling was. Bij elke bezichtiging heeft Rick zijn kennis helder, kort en bondig gecommuniceerd. Korte lijnen gehad met Rick en hij weer met potentiële kopers. Wij zijn zeer tevreden over het soepele verloop en het resultaat. Jonge top makelaar waar je op kan bouwen en vertrouwen. Een aanrader voor iedereen en voor elke prijsklasse.”

Florastraat 50 Blokker

18 mei 2020

“Goede communicatie, duidelijk en correct. Behulpzaam en telefonisch en per mail goed bereikbaar.en reageert snel. Huis snel verkocht. Rick is prettig in de omgaan en kent de huizenmarkt goed.”

Binnenplaats 38, Blokker

27 maart 2020

“heel veel communicatie via whatsapp. snelle telefonische bespreking na iedere bezichtiging. goede prijs, mooie fotopresententatie, zeker een aanrader”

Hoge weere 108, Zwaag

27 juli 2021

“Met de duidelijke en professionele begeleiding van het team van Optima Makelaardij is het verkopen van ons huis fantastisch verlopen. Wij voelde ons vertrouwd en gehoord door het team van Optima Makelaardij. De presentatie van ons huis was precies zoals wij het voor ogen hadden, mooie foto's en een goed verhaal. Toen de coronacrisis insloeg heeft Rick ons deskundig geholpen met de beslissing te maken om op het juiste moment het huis te verkopen. Doordat Rick de markt ontstekend kent en heel snel kan handelen op het moment dat het huis in verkoop komt. Judith heeft de kijkmomenten uitstekend begeleid, ze is enthousiast en denkt graag mee over het optimaliseren van de kijkmomenten (bijvoorbeeld door de vlag uit te hangen op 5 mei). Daarnaast hielden we nauw contact over het verloop van de kijkdagen. Dit was onwijs prettig! Wij zijn ontzettend tevreden over het verkoopproces bij Optima Makelaardij en kunnen dit zeker iedereen aanbevelen.”

Ridderspoor 73, Zwaag

14 juli 2021

“Lekker doortastend tijdens het werk en helder in communicatie. Het hele proces verliep precies zoals van tevoren aangegeven. Wij raden Optima zeker aan voor een soepel verloop van de verkoop / aankoop van een woning.”

Hoge Weere 28, Zwaag

12 april 2021

“Een dikke 9 wat ons betreft voor Optima omdat er altijd ruimte moet overblijven voor verbetering. Vorig jaar hebben we een nieuwbouwhuis gekocht en dat was vlak voordat de Corona crisis uitbrak. Dit gaf natuurlijk veel reden voor twijfels over wanneer het huis te verkopen. Rick benaderde alles uiterst kalm en professioneel en wist ons meerdere keren gedurende deze crisis gerust te stellen. We vertrouwden dan ook volledig op zijn expertise en commercieel inzicht. Ook gaf hij aan de markt goed in de gaten te houden en ons te benaderen als deze zou verslechteren. Hierdoor hebben we uiteindelijk kunnen profiteren van een mooie stijging van de waarde van de woning. Bovendien vonden wij het erg prettig dat alle gemaakte afspraken altijd netjes werden nagekomen en we, indien nodig, altijd erg snel konden schakelen om e.e.a. even te bespreken. Het verkoopproces verliep ook heel aangenaam en duidelijk. Met een groepsapp werden we door Judith en Rick uitstekend op de hoogte gehouden over de planning qua bezichtigingen etc. Al met al hebben we het hele proces als zeer aangenaam ervaren en zullen we Optima een ieder aanbevelen. Bedankt Rick en Judith!”

Middenweg 32, Bovenkarspel

22 januari 2020

“Na het eerder aankopen en verkopen van een woning via Optima Makelaardij aarzelden wij geen minuut om weer ons huis via hen te verkopen. Het contact met de makelaar verliep perfect. Een erg fijne en tevens supersnelle service. De bereikbaarheid is top. Alles gaat in goed overleg en er wordt erg met je meegedacht. Wij bevelen iedereen deze makelaar aan en mocht het in de toekomst weer nodig zijn weten wij ze zeker te vinden.”

Matissehof 40, Hoorn

28 april 2020

“Deze makelaar is ons zeer goed bevallen. Ik raad deze makelaar zeker aan. Hij communiseerd goed. De samenwerking was heel aangenaam. Het huis was snel verkocht”

Grote Oost 123, Hoorn

18 december 2019

“Rick heeft nu twee woningen voor ons verkocht in 2,5 jaar. Hij is zeer goed in zijn vak en communiceert duidelijk. Hij zegt wat hij gaat doen en doet wat hij zegt.”

Oosteinde 67a, Berkhout

8 december 2019

“Zoektocht van 2 jaar naar het perfecte huis. Iedere keer even enthousiast, professioneel en geduldig begeleid bij bezichtingingen en uiteindeljik het juiste huis gevonden. Hartelijk dank!”

Boeket 14, Zwaag & Hooiklamp 11, Zwaag

4 november 2020

“Rick, heeft ons echt heel goed geholpen zowel als aan- en verkoopmakelaar. Goede communicatie, snel handelen en veel kennis van zaken.”

Inlaagdijk 65, Zwaag

3 maart 2020

“Optima Makelaardij in een notendop? Duidelijke communicatie, goed voorbereid en snel schakelen. Maatwerk wanneer nodig. Simpelweg een makelaar op wie je kunt bouwen. Aanrader!”

Winterkoninkje 51, Hoorn

16 december 2019

“Optima en met name Rick zijn erg professioneel en handelen snel. Het huis was eigenlijk binnen een week verkocht dus beter kan niet! Wij hebben goede adviezen gekregen van Rick en raden iedereen aan om via Optima je huis te verkopen! Rick bedankt voor al het werk wat je voor ons hebt gedaan!”

Grutto 80, Hoorn

4 september 2019

“Petje af voor Rick. Hij wist ons gerust te stellen en had met 4 dagen ons huis verkocht. Diepe buiging.”

Wierdijk 51, Zwaag

6 februari 2020

“We zijn zeer tevreden met de makelaar. Hij had het huis snel in de verkoop en verkocht. Hij luisterde goed naar onze wensen en hield hier rekening mee. Het contact was prettig, altijd kregen we een snelle terugkoppeling. Wij raden hem dan ook zeker aan. Groeten Bjorn en Femke”

Gravenstraat 12, Hoorn

19 juni 2020

“Vriendelijk, betrouwbaar en accuraat. Vooraf een duidelijk beeld geschept van vergelijkbare woningen en de huidige markt. Waardoor we tot een verkoopprijs zijn gekomen. Schakelt snel en duidelijk, zegt waar het op staat en daardoor weet je altijd waar je aan toe bent. Optima Makelaardij is zeker aan te raden.”

Krijterslaan 68, Zwaag

3 februari 2020

“Wij kunnen u deze makelaar van harte aanbevelen. Goede, heldere communicatie. Zeer tevreden over de manier waarop ons huis is verkocht! Top! Vincent en Herma Fiddelaar.”

Pissarrohof 33, Hoorn

31 juli 2019

“Rick is een vriendelijke nuchtere West-Friese makelaar met kennis van zaken. Staat open voor de wensen van de verkoper. Heeft ons huis verkocht bij de eerste bezichtiging.”

Bruggevaart 15, Berkhout

8 juli 2019

“Het contact verliep heel soepel, en ons huis kwam snel in de markt! We raden Optima absoluut aan iedereen aan!”

Wierdijk 110, Zwaag

22 oktober 2019

“Optima zit er bovenop! Ze zijn altijd bereikbaar, denken mee met je wensen en acteren snel. Daardoor stond ons huis ook snel online. Proactief en korte lijntjes, dat vonden wij prettig.”

Johan Messchaertstraat 1H, Hoorn

29 augustus 2019

“Optima Makelaardij heeft ons goed bij de verkoop van onze woning begeleid. Snelle afhandeling, duidelijke communicatie, oplossingsgericht en altijd te bereiken voor vragen of opmerkingen.”

Robijn 6, Hoorn

10 juli 2019

“Wij hebben bij rick gekocht. Doordat hij ons nabelde om te vragen of wij nog steeds zo enthousiast waren. Omdat er een bod was gedaan. Hebben wij ons huis kunnen kopen. Dit hadden wij bij andere huizen kijken nog niet mee meegemaakt. Ons huis werd net zo gedaan. Nu als verkopende partij meegemaakt en dat was wel fijn.”

Noorderhout 2, Blokker

21 maart 2020

“prettige samenwerking met Rick. Deskundig, eerlijk , enthousiast, en gedreven. waardoor onze woning snel verkocht is.”

Prins Willem Alexanderstraat 8, Blokker

29 mei 2019

“Deze makelaar heeft ons huis super verkocht! Hij heeft inzicht in de markt,en heeft de juiste strategie gehanteerd. Bovendien is hij makkelijk in de omgang.. Al met al een top transactie!”

Mari Andriessenhof 41, Hoorn

8 april 2019

“Wij hebben Rick van optima makelaars als zeer vakkundig ervaren. Hij weet waar hij het over heeft, kent de markt goed. Goed bereikbaar als je hem nodig hebt, en doet wat hij beloofd.”

Jacob van Deventerstraat 12, Zwaag

12 september 2019

“We zijn heel erg positief over Rick als makelaar. Eerst heeft hij ons goed geholpen met de aankoop van ons nieuwe huis. Vervolgens op honderd procent de goede manier onze huidige woning in zeer korte tijd verkocht. Het contact is heel laagdrempelig wat wij heel prettig vonden. Hierdoor ook heel snel antwoord op vragen. Zeker een aanrader om Optima Makelaardij als aankopend of verkopend makelaar te vragen!!”

Schouwmeester 41, Zwaag

7 augustus 2019

“Denkt goed mee en zeer vriendelijk. Behulpzaam en snel in zijn handelen. Altijd bereikbaar. Zeer fijne makelaar om mee samen te werken.”

Optima als aankoopmakelaar!

7 februari 2019

“Optima heeft ons uitstekend begeleid bij de aankoop van een nieuwe woning. De communicatie met het kantoor is vriendelijk en persoonlijk, waarbij men laagdrempelig voor je klaar staat. Bij de keuze van het juiste huis voor onze plannen en het voorbereiden van een bod, is de kennis en ervaring van Rick Schouten onmisbaar geweest. Eenmaal in onderhandeling is hij doortastend geweest, waarbij hij het geduld weet op te brengen wat je als koper zo snel verliest als je je droomhuis hebt gevonden. Daarmee heeft Rick gezorgd voor een scherpe aankoopprijs. Kortom, wij zijn zeer tevreden over de diensten van Optima Makelaardij als aankoopmakelaar.”

Munnikenwoud 27, Zwaag

10 juli 2019

“De contacten met makelaar was prima, als we vragen hadden konden we terecht. Het hele traject verliep goed en snel, uitleg en andere dingen waren goed geregeld.”

Patio 174, Hoorn

24 januari 2019

“Bij Optima Makelaardij kan je terecht voor de verkoop van je woning! Professioneel, serieus en een snelle aanpak. Ze staan voor je klaar en zijn altijd goed bereikbaar voor vragen of advies. Promotie via open huis en sociaal media is ook perfect geregeld. Zeer tevreden, met de snelle verkoop van mijn woning!!”

Zuiderdracht 2, Oosterblokker

22 december 2020

“Dit is het tweede huis wat wij hebben verkocht via Rick ( van Optima) en dat zegt genoeg! Optima heeft alles weer super geregeld. Het is heel erg fijn dat ze altijd bereikbaar zijn en snel handelen. Het is een echte aanrader!”

Keern 121G Hoorn

20 december 2018

“Leuk informeel contact. Altijd goed bereikbaar. Uitstekende marktkennis. Woning is voor een heel mooi bedrag verkocht. Zou deze makelaar iedereen van harte aanbevelen.”

Klokkeweid 1, Hoogkarspel

10 december 2018

“Contact met de makelaar verliep goed. We zijn tevreden met het behaalde resultaat; de verkoop van onze woning.”

Hanebalk 70, Hoorn

11 november 2018

“Rick was onze makelaar van Optima Makelaardij en wij kunnen hem alleen maar aanbevelen. Rick is punctueel, snel en zeer deskundig. Dankzij de strategie van Optima was onze woning zeer snel verkocht. De begeleiding bij het proces was zeer prettig en duidelijk, al met al is Optima Makelaardij een échte aanrader.”

Krijterslaan 10, Zwaag

7 juni 2019

“Makelaar Rick Schouten van Optima Makelaardij is deskundig, snel, transparant en zeer serviceverlenend.”

Bazillehof 23, Hoorn

25 oktober 2018

“Rick luistert naar je wensen, neemt dit mee en werkt actief aan de (ver)koop van je huis. Een goede, correcte samenwerking en een echte aanrader voor de koop en/of verkoop van je huis!”

Breitnerhof 188, Hoorn

22 oktober 2018

“Wij zijn ongelofelijk blij dat wij voor Rick van Optima Makelaardij gekozen hebben. Een hele spannende tijd maar keer op keer werden wij gerustgesteld door Rick, hij had er alle vertrouwen in dat de verkoop snel zou verlopen, wat dus ook gebeurde. Ons huis heeft uiteindelijk maar 4 weken in de verkoop gestaan.”

Lage Hoek 55, Zwaag

3 april 2019

“Goede en professionele service! Heldere communicatie en deskundig advies. Rick heeft de verkoop van mijn huis uitstekend begeleid.”

Hoekstraat 17, Oosterblokker

7 januari 2019

“Optima heeft ons super goed geholpen, we kregen over alles wat er gebeurde info. Zeker een aanrader.”

Pieter Florisstraat 19, Hoorn

18 september 2018

“Optima was verkoopmakelaar bij ons oude en nieuwe huis. Aan beide kanten van de tafel is Rick professioneel, kundig, zeer betrokken en vooral prettig in de omgang. De begeleiding en service bij aan- en verkoop was top! Rick, enorm bedankt!!”

Paaldijk 151, Zwaag

6 februari 2019

“Wij hebben een heel prettig contact gehad met Rick. Hij heeft een goed kennis van de markt en heeft de focus een goede en eerlijke prijs. Rick is een rustige makelaar die vertrouwen uitstraalt.”

Westeinderweg 8, Wognum

20 juli 2018

“RIck weet waar hij over praat en met zijn No Nonsense policy doet hij waar hij goed in is! Bedankt wederom Rick.”

Cees Buddingh'hof 111, Hoorn

6 april 2021

“Hele fijne en duidelijke communicatie. Denkt oplossingsgericht en staat altijd klaar voor advies of vragen. Aanrader!”

De Uitspanning 60, Blokker

17 april 2019

“We zijn erg tevreden over Optima Makelaardij. De communicatie was snel, duidelijk en zonder poespas. Wat ons vooral aansprak bij Optima is het ontbreken van gladde praatjes. We kunnen Rick van Optima van harte aanbevelen bij iedereen die zijn huis wil verkopen!!”

Galerij 32, Blokker

3 juli 2018

“De begeleiding en de verkoop van het huis is ons zeer goed bevallen. De makelaar had regelmatig contact met ons over de gang van zaken.”

Waterkers 19, Zwaag

25 september 2018

“Wij raden Optima Makelaardij aan iedereen aan! Alles word goed en rustig uitgelegd door Rick, als je hem nodig hebt kan je hem altijd bereiken. Wij wilden snel handelen en dan ben je bij Rick aan het goede adres. Snel werden er foto’s gemaakt en kwam het huis zeer snel online. Binnen 2 WEKEN was ons huis verkocht! Heel erg bedankt Rick.”

Ravenstraat 29, Schellinkhout

16 april 2018

“Rick is een hele goede makelaar hij is altijd bereikbaar voor al je vragen hij heeft ons huis in 1 dag verkocht ook na het verkoop van ons huis is hij nog steeds erg behulpzaam echt een aanrader voor iedereen die huis wil kopen of verkopen groetjes fan broers uit schellinkhout”

Gerard den Brabanderhof 28, Hoorn

11 april 2018

“Rick begeleidt je door het gehele proces. Luistert naar je wensen, neemt dit mee en werkt actief aan de (ver)koop van je huis. Een fijne samenwerking en een echte aanrader voor de koop en/of verkoop van je huis!”

Paaldijk 150, Zwaag

30 augustus 2018

“Het werd ons via via aangeraden om ons huis te laten verkopen door Optima. Hier hebben wij geen seconde spijt van gehad. Rick weet waar hij het over heeft, is eerlijk en zegt waar het op staat. Uiteindelijk is hij ook ons aankopende makelaar geworden en dat is ons ook perfect bevallen!”

Wagenaarstraat 22, Blokker

22 juni 2018

“Wij hebben de samenwerking met Rick als heel prettig ervaren. Een duidelijk verhaal waarbij vragen stellen geen punt is. Alle informatie werd in een gezamenlijke app doorgegeven zodat iedereen goed geïnformeerd werd. Pretiige bijkomstigheid was ook nog dat het huis snel verkocht was!!! met vriendelijke groet, Namens de gehele familie Kieftenburg.”

Vredemaker 112

9 maart 2018

“Wij waren erg blij met Rick als makelaar. Hij is altijd goed te bereiken, erg betrokken en heeft ons zelfs een beetje geholpen met de aankoop van onze nieuwe woning!”

Kolenbergstraat 32, Blokker

12 maart 2018

“Optimale verzorging van de verkoop van ons huis ! voor ons ook 4 x een 10. Zeer betrokken makelaar, duidelijk, altijd bereikbaar. Rick dank je wel Jan & Jeanette”

Pletering 19, Oostwoud

23 februari 2018

“Optima makelaardij is niet alleen in de regio Blokker de beste optie als makelaar maar zeker ook daarbuiten. De heer Schouten is zeer goed op de hoogte van de markt en handelt hier ook naar. Bereikbaarheid en communicatie gaan soepel en vlot. De heer Schouten geeft geen valse beloftes af maar is eerlijk en oprecht. Dus ik zeg doen!”

Gerberahof 9, Zwaag

28 mei 2018

“Met Optima Makelaardij en Rick goed overleg gehad.luisterend oor .en goede begeleiding gehad van zo wel de verkoop als aankoop nieuwe woning. Mocht iemand een makelaar nodig hebben voor de aankoop of verkoop ?? Ben je hier aan het juiste adres.!!”

Inlaagdijk 61, Zwaag

27 maart 2018

“Dat ons huis snel verkocht was, lag niet zozeer aan de verdiensten van Rick. Hij heeft de verkoop van ons huis wel echt prettiger gemaakt. Grote pluspunten zijn de flexibiliteit, snelheid van schakelen en het uitermate plezierige contact en heldere communicatie. No nonsense. Wij raden Optima daarom zeker aan!”

Veranda 12, Hoorn

26 januari 2018

“Rick heeft ons geweldig geholpen. Van taxatie tot verkoop was zijn kennis en expertise doorslaggevend. Tijdens de verkoop moest wij als verkopers hier en daar een teleurstelling verwerken vanuit potentiële kopers, maar Rick bleef positief en bewaarde het geduld. Uiteindelijk is alles goedgekomen en de verkoop mede door Rick heel snel en naar volle tevredenheid afgehandeld, waarvoor dank!”

Hoogewoud 38, Zwaag

19 februari 2018

“Erg tevreden met Rick van Optima. Rick kent de lokale markt erg goed. Hij weet precies wat waar te koop staat. Het contact met Rick verliep erg prettig. Gewoon direct zonder gedoe te bereiken! Rick werd mij door bekenden aangeraden; ook ik kan Rick aanraden!”

Laurier 39, Hoogkarspel

18 januari 2018

“Rick is een vlotte makelaar. Hij is duidelijk en concreet. We konden alle vragen stellen en kregen snel antwoord. De bereikbaarheid is fijn via telefoon, mobiel of email. En zelfs s'avonds. Een echte aanrader.”

Winterkoninkje 58, Hoorn

30 november 2017

“Het contact met Rick is erg goed geweest. Hij is altijd bereikbaar en reageert snel. Daarnaast houdt hij zich aan de afspraken en ondersteunt en adviseert goed bij vraagstukken. Hij heeft veel kennis vd markt en schakelt snel. Heeft een nuchtere kijk wat wij als erg prettig hebben ervaren en zouden hem dan ook iedereen aanraden. Rick; ontzettend bedankt voor je hulp!”

Gerard den Brabanderhof 73, Hoorn

10 november 2017

“Op aanraden bij Rick gekomen en dat is zeker goed bevallen. De verkoop van ons huis is vlot verlopen ondanks hier en daar een obstakel die Rick met zijn nuchterheid en ervaring rustig oppakte. Ook bij de aankoop van ons nieuwe huis zijn we goed begeleid door Rick.”

Hoge Weere 134, Zwaag

8 februari 2018

“Verschillende vrienden hebben ons aanbevolen het gesprek aan te gaan met Rick voor de verkoop van onze woning. Vanaf het eerste gesprek hebben wij de samenwerking als zeer prettig ervaren. Vakkundig in z’n werk en plezierig in het contact. Wij kunnen iedereen Optima aanbevelen voor een zorgeloos verkooptraject! Ga zo door en bedankt voor alles.”

Pieter Florisstraat 36, Hoorn

9 oktober 2017

“Zeer prettige samenwerking gehad met Rick van Optima Makelaardij. Een ontzettend aardige, jonge, doch al zeer ervaren makelaar met idd optimale kennis van de huizenmarkt, waardoor mijn huis binnen een week was verkocht. Zijn heldere uitleg over de verkoopmethode, alle beschikbare diensten (meeste bij de prijs inbegrepen), de snelle afspraak met de professionele fotografe zodat het huis op korte termijn de verkoop in kon, de succesvolle open dag, de korte communicatielijnen, ruime openingstijden (ook 's avonds en in het weekend beschikbaar), zijn zakelijke inzicht, alle administratieve en financiële zaken (ook richting de notaris) tot in de puntjes verzorgd en daarmee alle zorgen uit handen nemend hebben geleid tot deze snelle en succesvolle verkoop. Tevens zeer schappelijk met de courtage (ik meen de laagste in de regio). Een absolute topper!!”

Oeverloper 8, Hoogkarspel

22 september 2017

“Prettige en duidelijke samenwerking! Optima bedankt!!”

John Raedeckerhof 164, Hoorn

11 september 2017

“Bedankt rick!!! Erg blij met het hele proces. Samenwerking met optima makelaardij als zeer positief ervaren!! Echt een aanrader!”

Kamille 13, Zwaag

23 januari 2018

“Zeer tevreden!”

Schouwmeester 72, Zwaag

5 november 2017

“Ik kan iedereen de samenwerking met Optima Makelaardij aanraden. Vooraf duidelijke informatie ontvangen over de mogelijkheden en diensten van Optima. Optima stelde een goed verkoopplan op, welke in aanloop naar de daadwerkelijke datum start verkoop continue werd aangepast aan de stijgende ontwikkelingen in de markt. Optima staat open voor suggesties en denkt hier actief in mee. Dit alles in combinatie met een meer dan concurrerend courtage. Dit alles leidde tot een zeer snelle verkoop, welke inmiddels volledig door Optima is afgerond. Optima/Rick bedankt !”

Paaldijk 206, Zwaag

31 augustus 2017

“Optima makelaars kunnen wij echt aanbevelen. Het contact met Rick is super, je kunt hem zelfs in de avond of zaterdag bellen. Wij zaten te wachten op een eindbod van onze koper op zaterdag en terwijl rick eigenlijk een weekendje weg was heeft hij toch contact met ons en de koper onderhouden. Tarieven zijn concurrerend, kwaliteit en enthousiasme zijn goed. Hij heeft goede marktkennis en komt met feiten op tafel in plaats van verkoperspraatjes!”

Krommewoud 37, Zwaag

29 augustus 2017

“Wij zijn uitermate tevreden over optima als makelaar. Rick stond altijd voor ons klaar. En heeft ons super goed begeleid, ook wanneer er tegenslagen waren.”

Venenlaan 143, Hoorn

9 juni 2017

“Rick werd ons aanbevolen door vrienden. Eind 2016 hebben wij hem dan ook in de arm genomen als verkoopmakelaar. We hadden direct een goed gevoel bij Rick, geen praatjes maar een nuchtere en duidelijke kijk op zaken. Nog voordat onze woning op funda stond had hij al een koper gevonden. Zodoende heeft hij onze woning binnen twee weken verkocht! In onze zoektocht naar een nieuwe woning hebben we regelmatig een beroep gedaan op Rick. Hij heeft daarin altijd zijn uiterste best gedaan om ons te adviseren, dat bleek wel uit het feit dat hij altijd zijn telefoon direct opnam en bij vragen/verzoeken nog dezelfde dag bij ons terugkwam. Rick bedankt!”

Dijkgraaf 104, Zwaag

16 augustus 2017

“Prettige makelaar. Flexibel, ook buiten kantooruren. Goed mee te overleggen.”

Viskuil 26, Andijk

8 juni 2017

“Rick had zich goed voorbereid.Hij was op de hoogte van de te koop staande woningen in dezelfde prijsklasse in ons dorp. Aan de hand daarvan heeft hij een verkoopprijs geadviseerd. Na 5 maanden was ons huis huis verkocht overeenkomstig het advies van Rick.”

Slagterslaan 28, Berkhout

25 april 2017

“Makelaar Rick levert goede service. Eerlijk, betrouwbaar, altijd bereikbaar en onderhoud goed contact. Is bekend met moderne media waardoor mooie foto's, 360graden foto's van alle ruimtes, alles aanwezig op social media en andere mogelijke PR! Huis binnen 2,5 week verkocht. Al met al een goede makelaar, ik zou zeker voor Optima kiezen!”

Tinnegieter 39, Hoorn

9 maart 2017

“Duidelijke eerlijke en deskundige makelaar. Rick denkt mee met de verkopende partij en brengt op goede wijze verkoper en koper bij elkaar. Zeer, zeer tevreden!”

Oosteinde 102, Berkhout

6 februari 2017

“Ons huis was geen broodje kroket maar een broodje kaviaar en dus een andere prijsklasse dan de omgeving hier. Rick heeft is daar goed mee omgegaan en perfect afgerond. We zullen hem warm aanbevelen bij anderen.”

Wierdijk 45, Zwaag

13 juni 2017

“Zeer tevreden over Optima makelaardij. Lokale kennis, mooi netwerk en open om 'out of the box' te denken. Vooraf een duidelijke plan van aanpak besproken en een reëel beeld afgegeven van de mogelijkheden. Tijdens de verkoop periode duidelijke updates gegeven en goed overleg.”

Hoefblad 104, Zwaag

9 juni 2017

“Optima is goede en betrouwbare makelaar, goed telefonische bereikbaar (geen 9 tot 5 mentaliteit) en Rick denk goed mee en is altijd eerlijk. Ons huis was binnen een week verkocht. Rick nogmaals bedankt voor alles! En ik zal je zeker aan iedereen aanbevelen!”

Gerard den Brabanderhof 33, Hoorn

2 januari 2017

“Wij hebben een goeie ervaring met Optima, telefonisch goed bereikbaar, duidelijke tips en adviezen en snel handelen. Communicatie bij bezichtigingen prima!  Eerste keer dat wij een huis hebben verkocht, dus weinig referentiekaders.”

Charlotte van Pallandthof 11, Hoorn

28 november 2016

“Rick is goed bereikbaar, handeld snel, deskundig en betrouwbaar. Goede begeleiding tijdens het proces gehad.”

Jan Molenwerfstraat 23, Hoorn

24 november 2016

“Gewoon in een woord fantastisch. Een dikke tien Rick Schouten is zeker een aanrader. Hij weet waar hij het over heeft en houdt het simpel en overzichtelijk Top En je kan hem altijd bellen zelfs na 6 uur 's avonds. Foto's worden gemaakt zoals foto's bedoeld zijn. Niet overdreven foto shoppen gewoon zoals het in werkelijkheid is.”

Hendrik Potstraat 12, Zwaag

23 januari 2017

“Professionele en daarnaast ook vriendelijke makelaar met een zeer goede bereikbaarheid. Geen 9 tot 5 mentaliteit, wat voor ons zelf en zeker ook voor potentiële kopers erg voordelig is. Kortom tevreden!”

Gerard den Brabanderhof 32, Hoorn

1 november 2016

“Fijne samenwerking met Optima en met name Rick. Niet gebonden aan kantooruren, goede pre tips voor een snelle verkoop en ook tijdens het proces goed bereikbaar. Heb je al aanbevolen en zal dit in de toekomst blijven doen. Succes en bedankt!”

Klaverwoud 45, Zwaag

16 januari 2017

“Uitstekende verkoop begeleiding ervaren! Door snel en effectief werken, waarbij de communicatie heel soepel verliep, is onze woning binnen een week verkocht. Zeer tevreden over dit kantoor!”

Cees Buddinghof 147, Hoorn

19 oktober 2016

“Zonder bord in de tuin! Rick voelt haarfijn aan wie,waar, en hoe of wat ;-) Binnen 10 dagen verkocht! Papierafhandeling ook supersnel! Bedankt Optima!! (Rick)”

Gerard den Brabanderhof 32, Hoorn

11 oktober 2016

“Via Optima Makelaardij ons eerste nieuwe huis gekocht. Als we hem ooit weer gaan verkopen doen we dat zeker via Rick. Nogmaals bedankt voor alles! Groetjes, Kai & Charlotte.”

Botter 102, Hoorn

7 oktober 2016

“Rick is een zeer vakbekwame makelaar en Laura een goede fotografe. Ze nemen de tijd voor je.Ruime werktijden wat het communiceren makkelijker maakt, zeker als jezelf ook werkt overdag. Dank jullie wel voor de snelle verkoop en afhandeling.”

Han Hoekstrahof 75, Hoorn

8 september 2016

“Zeer flexibele en deskundige makelaar. Binnen 3 weken ons huis verkocht! Goed bereikbaar, geen 9-17 mentaliteit, zeer toegankelijk. Aanrader!”

Cees Buddinghof 147, Hoorn

20 augustus 2016

“Ik was zelf opzoek naar een woning, aantal woningen bezichtigd waarbij Rick verkopend makelaar was. Uiteindelijk ook een woning aangekocht uit zijn portefeuille. Wat mij opviel was zijn enorme flexibiliteit en kundigheid.  + Bezichtigingen konden overdag, 's avonds en in het weekend.  + Altijd een snelle reactie op gestelde vragen.  Op zoek naar een professionele, flexibele en betrouwbare makelaar? Schakel zeker Optima in!”

Adriaan Athoniszstraat 3, Zwaag

12 november 2016

“Elk moment van de dag is Rick beschikbaar! Er word goed mee gedacht. Kortom ik had geen andere makelaar willen hebben!”

Gerard den Brabanderhof 38, Hoorn

26 juli 2016

“Wij hebben voor Optima gekozen vanwege de "No nonsense" mentaliteit van de makelaar en zijn vooral onder de indruk van de bereikbaarheid en flexibiliteit. Zowel voor ons als verkopers maar vooral voor de potentiële kopers. Daar kunnen veel makelaars nog wat van leren! Ga zo door!”

Plantage 43, Blokker

7 maart 2018

“Optima makelaardij geven wij 4x een 10. Verkoop van onze woning is door Rick goed, snel en vakkundig aangepakt met een meer dan goed resultaat. Rick heeft zeer veel kennis van de plaatselijk markt en draait ook zijn hand niet om voor een aankoop in de regio. Communicatie is prettig en op ruime tijden mogelijk, dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Kortom huis verkopen , dan gewoon Optima Makelaardij inschakelen. Rick dank voor alles!”

Essinglaan 9, Oosterblokker

24 september 2018

“De heer Rick schouten is een deskundige Makelaar.Hij staat je bij waar nodig.Heeft ons goed geholpen voor tijdens en na de verkoop. We zijn ook samen op zoek naar een nieuwe woning.”

Wierdijk 149, Zwaag

19 oktober 2016

“Hele fijne samenwerking met Rick. Hij kwam afspraken snel na en hield ons erg goed op de hoogte gedurende het hele proces. Dankzij Rick en de mooie foto's was ons huis snel verkocht.”

Akkerwinde 37, Zwaag

7 augustus 2016

“Rick is flexibel,zeer goed bereikbaar en behulpzaam waar het vragen betreft. Hij heeft ons gedurende het gehele proces goed begeleid en goed geïnformeerd. Samen met de fotograaf is ons huis heel goed gepresenteerd. Ben je op zoek naar een realistische, frisse flexibele makelaar met kennis van zaken, dan adviseren wij team Optima.”

Dijkgraaf 91, Zwaag

14 juni 2016

“Rick Schouten van Optima Makelaars is professioneel, deskundig en bovenal betrokken! Voor aankoopbemiddeling, taxaties, (ver)huur en verkoop van woningen en bedrijfsobjecten adviseer ik iedereen contact op te nemen met Rick. Als ambassadeur blijf ik de kwaliteiten van dit kantoor aangeven!”

Wierdijk 112, Zwaag

11 juni 2016

“Zeer snelle en goede service! Erg flexibel en altijd bereikbaar was voor ons heel prettig. Het huis is mede daardoor erg snel verkocht.”

Kieftentuin 49, Zwaag

10 mei 2016

“Wij zijn onwijs blij met de begeleiding en afhandeling van de verkoop van ons huis.Optima is een echte aanrader! Betrokken mensen die meedenken, behulpzaam en goed bereikbaar zijn.”

Bazillehof 95, Hoorn

17 februari 2016

“Optima Makelaardij is ons heel goed bevallen. Niet alleen is ons huis snel verkocht, alle zaken rondom de verkoop zijn vlekkeloos verlopen. Met uitmuntende en snelle communicatie, een goede brochure en foto's heeft Optima de verkoop van ons huis een succes gemaakt. Daarbij is het tarief van Optima zeer scherp. Kortom: een aanrader!”

Langetuin 198, Zwaag

12 april 2016

“Optima is één van de vele makelaars die wij benaderd hebben voor de verkoop van onze woning. Nog belangrijker dan hun scherpe prijs, heeft Optima ons overtuigd met hun oprechte optimisme over de woning en voorgestelde vraagprijs hiervoor.Wij zijn zeer goed begeleid tijdens de verkoop van onze woning. Er was duidelijke communicatie, altijd ruimte voor vragen en er werd niets opgedrongen. Verder zijn ze ook 's avonds beschikbaar voor bezichtigingen, maar vaak ook voor vragen: ook wat dat betreft net even dat stapje meer.Een echte aanrader!”

Eenhoorn 43, Oosterblokker

16 juni 2016

“Ik heb de samenwerking met Optima als zeer prettig ervaren! Vriendelijk, behulpzaam en respectvol in de omgang. Zeker een aanrader!!”

Wierdijk 20, Zwaag

31 maart 2016

“Deze makelaar is een absolute aanrader. Flexibel, kundig, betrokken en zeer goed bereikbaar. Een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.”

Hereven 2, Midwoud

17 december 2015

“Wat maakt een makelaar tot een goede makelaar? Dat is iemand die snel, tegen een reële prijs je huis weet te verkopen en daar een redelijke vergoeding voor vraagt. Ook iemand die proactief is en goed communiceert met zijn opdrachtgever: niet te vaak; wel vaak genoeg. Precies zo iemand is Rick Schouten van Optima Makelaardij. We vonden het moeilijk om een makelaar te kiezen; we zijn doodgelukkig dat we de keuze op Optima hebben laten vallen: eindelijk eens geen dertien-in-een-dozijn makelaar!”

Dijkgraaf 108, Zwaag

30 januari 2016

“Zeer prettige en vlotte begeleiding, duidelijke communicatie. Professionele werkwijze en ook de foto's werden snel en goed gemaakt. Ik zou deze makelaar aanbevelen bij vrienden of familie.”

John Raedeckerhof 180, Hoorn

11 december 2015

“Wij hebben Optima Makelaardij ingeschakeld bij het aankopen van een woning.  Het sprak ons erg aan dat Rick ook in de avonduren beschikbaar was. Wanneer wij belden om samen een bezichtiging in te plannen was Rick altijd erg flexibel in de tijden. Tijdens afspraken was hij altijd goed op de hoogte van informatie met betrekking tot de woning. Hij was hierdoor goed in staat om kritische vragen te stellen, welke wij als koper zouden zijn vergeten. Ook in het verdere aankoopproces hebben we veel contact gehad met Rick. Hierbij gaf hij ons advies over de contracten en wat de te volgen stappen waren. Kortom top service waardoor wij 'relaxed' een woning hebben kunnen kopen!”

Ridderspoor 90, Zwaag

29 december 2015

“Toen wij een fantastisch huis hadden gevonden was de grote vraag, wat nu? Voor ons beide is dit het eerste koophuis, wij hadden geen flauw idee hoe wij dit moesten aanpakken. Toen hebben wij de hulp ingeschakeld van Optima Makelaardij. De beschikbaarheid is zeker een voordeel. Rick reageerde altijd op onze vragen of dit nou overdag, avond of in het weekend was. Dit stelde ons erg gerust. De verkoop was snel rond, Rick is mee geweest naar de woning, omdat hij zelf erg bouwkundig is weet hij precies waar je op moet letten. Hij heeft geholpen met het mailverkeer en was aanwezig bij de afschouwing. Wij kijken terug naar geslaagde samenwerking, als wij opnieuw gaan kijken naar een andere woning denken wij zeker weer aan Optima. Rick, bedankt.”

Bangert 3, Medemblik

16 november 2015

“Rick Schouten was de makelaar. Bij een eerste gesprek heeft hij eigenlijk alles al uitgelegd. Ook maakte hij toen gelijk een opzet voor de mogelijke vraagprijs. Ik kon hem eventueel bellen of mailen en kreeg altijd snel antwoord. Voor de plaatsing op Funda, liet Rick me eerst even meekijken of ik de tekst en de foto's goed beoordeelde. Dit alles gebeurde in een kort tijdbestek. Bij de tweede kijker werd er gelijk een bod gedaan en kon het onderhandelen beginnen. We kwamen snel de prijs overeen en na 6 weken was de financiering van de koper rond. Al met al een snelle, goede en plezierige makelaardij. Een aanrader!”

Butterwoud 103, Zwaag

24 november 2015

“Bij onze eerste afspraak was een wens van ons om z.s.m. foto's te maken van de woning omdat het weer zo mooi was. Dit was binnen een uur geregeld en dat op zaterdag, klasse geregeld. Veder is alles netjes uitgelegd en stond de woning binnen een mum van tijd op Funda. Woning was binnen twee weken verkocht waar wij natuurlijk heel blij mee zijn. Verder is alles in goed overleg gegaan, zijn we regelmatig geïnformeerd en op de hoogte gehouden van de lopende zaken wat een goed en betrokken gevoel geeft. Rick ik vind dat jullie alles heel goed hebben begeleid en alles is keurig en netjes verlopen. Wij zullen jullie dan ook bij vrienden en kennissen aanbevelen en wensen jullie veel geluk toe voor de toekomst.”

Vredemaker 50, Zwaag

3 november 2015

“Goede service. Goede kennis van zaken. Zeer prettige begeleiding. Hierdoor is onze woning zeer snel verkocht. Ik zou deze makelaar zeker aanbevelen bij vrienden of familie!”

Wierdijk 163, Zwaag

29 mei 2015

“Een partij die op elk moment zeer betrokken is geweest bij de verkoop, van A tot Z. Prachtige foto's, uitgebreide vakkennis en idem voorbereiding zorgde ervoor dat mijn huis, binnen een week op Funda, verkocht mocht worden. Zeer aan te raden bij ieder die zijn huis wilt verkopen, laat je verrassen door de enthousiasme van Optima Makelaardij!”

John Raedeckerhof 155, Hoorn

25 maart 2015

“Wij zijn erg blij met Optima Makelaardij. Toen wij ons huis wilde verkopen en wij voor Optima hadden gekozen. Zijn er binnen twee dagen foto's gemaakt en stond het huis te koop. De omschrijving en de foto's waren perfect. En binnen 14 dagen was ons huis verkocht. Wij vonden het snelle handelen en zijn communicatie erg prettig. We hebben zelfs nog een keer om 23:30 in de avond contact gehad. Kortom als je een makelaar wilt die er voor gaat kies dan voor Optima Makelaardij! Bedankt!! Hartelijke groeten, Jordi en Pauline”

Hoekstraat 17, Oosterblokker

26 januari 2016

“Mijn huis was binnen 4 weken verkocht. In die periode daarvoor en tijdens de verkoop goed contact gehad met de makelaar. Bij vragen neemt hij snel contact op en is goed bereikbaar, ook via de mail. 'Ik ben tevreden over het contact en de begeleiding. Pluspunt is ook dat bezichtigingen ook in de avond kunnen, het is geen makelaar die alleen overdag werkt, wat je ook tegenkomt.”

Stationslaan 40, Bovenkarspel

26 november 2014

“Doordat ons nieuwe huis via Optima Makelaardij in de verkoop stond, hebben wij kennis gemaakt met Rick Schouten. Zijn fijne manier van werken stond ons direct aan, waardoor wij ons appartement ook via hen te koop hebben gezet. Dit was het beste wat wij konden doen, want het heeft nog niet eens 2 weken te koop gestaan. Zowel voor de verkoop als de aankoop zijn wij dus erg tevreden met Optima Makelaardij. Ze bieden een goede en snelle service en bovendien zijn ze bijna altijd direct te bereiken. Alles werd tot in de puntjes geregeld en geen vraag was te veel. Bedankt voor alles en ga vooral zo door!”

Wieken 58, Hoorn

25 november 2014

“Optima Makelaardij heeft er in rap tempo voor gezorgd dat ons appartement boven verwachting snel verkocht werd voor een goede prijs. En dat terwijl er in de buurt toch veel dezelfde appartementen lang te koop stonden. Ze zijn erg behulpzaam, duidelijk, snel met reageren en altijd bereikbaar.”

Kieftentuin 51, Zwaag

23 november 2014

“Via vrienden bij "Optima Makelaardij" gekomen.  Fijne samenwerking gehad. Altijd bereikbaar. Binnen een jaar mijn huis verkocht in een moeilijke periode was geen makkelijke opgave. Zelfs bereid om te bemiddelen in de aankoop van ons nieuwe huis.  Bedankt voor alles. Het was geen makkelijke verkoop maar ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. Wij wensen je daarom ook heel veel succes en dat je maar veel huizen mag verkopen in de toekomst.  Groetjes Bas en Femke”

Schoutstuinen 11, Venhuizen

4 november 2014

“Door de enthousiaste en grondige aanpak van Optima Makelaardij is ons huis in drie weken verkocht! Mede dankzij de mooie foto's! Wij zijn bijzonder tevreden! Optima Makelaardij, bedankt!”

Hoge Weere 71, Zwaag

3 november 2014

“Door de pro-actieve en professionele aanpak van Optima Makelaardij is onze woning binnen 3 weken verkocht! Een pluspunt is dat ze in de avonduren bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden en bezichtigingen in te plannen.. Uiterst tevreden met onze keuze voor Optima Makelaardij!”

Zuiderdracht 2, Oosterblokker

12 maart 2015

“Bij toeval kwamen wij in contact met Optima Makelaardij. Rick viel op door zijn eerlijkheid, vakkundigheid en gedrevenheid. Ons huis is heel mooi in beeld gebracht door de vrouw van Rick. Op de foto's kreeg je een goed beeld van onze woning en zijn beschrijving van de woning was in één keer goed. Rick dacht echt met ons mee in de verkoop en communiceerde direct en leefde echt met ons mee in deze periode. In het contact met geïnteresseerden hield hij ons continu en direct op de hoogte. Binnen 5 maanden was onze woning verkocht en dat was boven onze verwachting. Rick mag een nieuwe makelaar zijn, maar wij prijzen hem aan omdat hij actief, eerlijk, vakkundig en medelevend is tijdens het verkooptraject. Rick bedankt voor jouw inzet.”

Florastraat 15, Blokker

12 juli 2016

“Wij zijn zeer tevreden over optima wat wij vooral belangrijk vinden is de communicatie. Rick zijn deskundigheid kom echt naar voren in zijn lokale marktkennis. Ons huis was binnen een week verkocht de begeleiding hierin was top. Wat ook erg fijn is dat je Rick tot negen uur s'avonds nog kunt bellen met al je vragen. Ik zou Optima makelaardij aan iedereen aanbevelen.”

Gratis waardebepaling aanvragen